Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimas skatina mokinių pilietinį aktyvumą

Vilkaviškio rajono savivaldybė siekdama skatinti mokinių iniciatyvas, burti mokinių ir mokyklų bendruomenes, didinti mokinių įtraukimą į sprendimų priėmimo procesus, inicijavo Mokinių dalyvaujamojo biudžeto projektų įgyvendimą ir kvietė mokyklas dalyvauti bei modernizuoti ir pagerinti mokymosi aplinkas.

Mūsų gimnazijai projektų idėjų įgyvendinimui skirta suma – 1567,37 eurai, Bartninkų skyriui – 1187,69 eurai. Projektas startavo rugsėjo mėnesį. 5–12 klasių mokiniai klasių valandėlių metu aptarė dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimo etapus ir diskutavo, kaip būtų galima pagerinti mokyklos aplinką. Mokiniai būrėsi į grupes ir teikė projektų idėjų pasiūlymus, kurių vertinimas vyko dviem etapais. Administracinė vertinimo komisija iš vienuolikos pateiktų projektų idėjų pasiūlymų atrinko septynis pasiūlymus, kurie atitiko numatytus kriterijus ir reikalavimus. Spalio 11 dieną gimnazijoje  ir jos skyriuje vyko antrasis etapas – vieša atranka. Septynios mokinių grupės pristatė savo projektų idėjų pasiūlymus visiems 5–12 klasių mokiniams. Po pristatymų mokiniai buvo pakviesti balsuoti ir išrinkti mūsų gimnazijos ir skyriaus bendruomenėms aktualiausią projekto idėją. 

Džiaugiamės, kad mokiniai aktyviai dalyvavo šiuose projekto įgyvendinimo etapuose ir nekantraujame įgyvendinti daugiausiai mokinių balsų surinkusias idėjas gimnazijoje „Bendraukime gyvai”, o skyriuje – „Poilsio zona – sėdmaišiai”, „Poilsio zona1”, ir „Stalo futbolas“. Iniciatyvos bus įgyvendintos iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimas skatina mokinių pilietinį aktyvumą, skaidrią ir sąžiningą sprendimų priėmimo kultūrą, finansinio raštingumo, viešojo kalbėjimo ir biudžeto planavimo įgūdžių lavinimą.

Balsavimo rezultatai:

Bendraukime gyvai – 61 balsas

Pavėsinės prieglobstis – 42 balsai

Bartninkų skyriuje:

Poilsio zona – sėdmaišiai – 23 balsai

Poilsio zona1– 22 balsai

Stalo futbolas – 14 balsų

Oro ritulio stalas-2­ – 12 balsų

Ledo ritulio stalas – 0 balsų

Vilma Valavičienė