Pokyčių iniciatoriai

Balandžio 15 – 19 d. mūsų gimnazijoje viešėjo svečiai iš Graikijos, Ispanijos, Portugalijos ir Rumunijos, po 4 mokinius iš kiekvienos šalies ir 2 – 3 lydinčius mokytojus. Tai buvo penktasis, baigiamasis Erasmus+ KA220 projekto „Pokyčių iniciatoriai“ partnerių susitikimas. Produktyvios savaitės metu vyko daug įvairių veiklų: susipažinimo žaidimai, projekto apibendrinimas, išvyką į Vištyčio regioninį parką, kur dalyvavome diskusijoje apie klimato kaitą ir priežastis. Parko teritorijoje rinkome šiukšles. Laimei, savo svečiams parodėme, kokia švari mūsų gamta bei regioniniai parkai – svečiai išvyko beveik tuščiais krepšeliais. Metelių regioniniame parke susipažinome su jos gamta bei ant laužo kepėme zefyrus. Susipažinome su Marijampolės lankytinomis vietomis, Kardokų gamtos mokykla bei susitikome su vicemeru J. Juškausku bei  Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Rikliene.

Visus sužavėjo Vilkaviškio muzikos mokyklos Kanklių ansamblio lietuviškų muzikos instrumentų pristatymas (vadovė Raimonda Kurauskienė), visus įtraukęs į bendrą veiklą. Ir žinoma, neišdildomą įspūdį paliko sostinė Vilnius, veiklos Europos namuose bei renginį vainikavęs protmūšis.

Pirmos dienos metu dalyviai rašė savo baimes. Žinoma, ne vienas baiminosi šalto oro, neįprasto maisto, naujų žmonių, viešo kalbėjimo, bendravimo, o kai kurie – kad projektui pasibaigus teks grįžti atgal. Taigi mokiniai tikėjosi daug išmokti, sužinoti savaitės bėgyje, susipažinti su naujais žmonėmis ir žinoma, pasilinksminti. Dalyviai planavo, kuo prisidės prie projekto tikslų įgyvendinimo. Tai – suprasti save ir kitus, išmokti labiau saugoti gamtą, informuoti bei įtraukti kitus, dirbti kartu vardan projekto tikslų.

Na, o labiausiai dalyviams įsiminė šie momentai: narcizų sodelis, protmušis, sostinė, draugiški žmonės, nauja šeima bei nuostabus laikas kartu (ypač autobuse). Tikimės, kad mokinių lūkesčiai susitikti ateityje išsipildys.

Daiva Šnipaitienė