Gražiškių gimnazijos neformaliojo ugdymo programos: skatinantys mokymosi būdai

Įdomūs projektai ir veiklos

Gražiškių gimnazija nuolat siekia plėsti mokinių akiratį ir suteikti jiems ne tik pažintinio, bet ir kūrybinio mokymosi patirties. Todėl mūsų neformaliojo ugdymo programos yra kupinos skatinančių ir įdomių projektų bei veiklų.

Vienas iš mūsų populiariausių projektų tai „Kūrybiškos rankos“, kuriame mokiniai kviečiami atskleisti savo kūrybingumą per rankdarbius. Tai puiki galimybė mokytis naujų technikų, kartu praleisti laiką su draugais ir pamiršti apie pamokas. Be to, Gražiškių gimnazija džiaugiasi bendradarbiavimu su vietos meno galerija, kuris mokiniai turi unikalią galimybę pasidalyti savo darbais su platesne visuomene.

Neformalusis ugdymas per ekskursijas ir keliones

Mūsų neformaliojo ugdymo programos taip pat apima daugybę įdomių ekskursijų ir kelionių, kurios leidžia mokiniams išplėsti savo žinias ne tik apie Lietuvą, bet ir apie kitas šalis. Vienas iš pavyzdžių yra mūsų kasmetinė prieglobstį aplankyti Kelionė į Lietuvos istoriją, kurios metu mokiniai turi galimybę pamatyti istorinius Lietuvos paminklus, lankyti muziejus ir susipažinti su krašto paveldu.

Be to, mūsų nenumaldoma įdomių kelionių tradicija yra ekskursijos į Europos šalis. Tai tikra nuotykio dovana mūsų mokiniams, leidžianti jiems patirti skirtingas kultūras, įsitraukti į tarptautinius projektus ir stiprinti savo kalbos, bendravimo ir adaptacijos įgūdžius.