Diena Budavonės miške

Rugsėjo 13d. Bartninkų Jono Basanavičiaus skyriaus 1–12 klasių mokiniams po 4 pamokų mokykloje, netradicinis ugdymas tęsėsi Budavonės miške.

Projektą ,,Miško šventė“ rengė dvyliktokai. Šventės organizatoriai, trumpam stabtelėję prie paminklo pirmąją karo dieną nužudytiems kunigams, uždegė žvakeles, padėjo gėlių ir išskubėjo į girios tankmę ruošti karalystes, kurias turės surasti ir ten atlikti įvairias užduotis šventės dalyviai.

Pirmieji pėsčiomis į mišką atkeliavo patys mažiausieji – pradinukai. Prie paminklo mokytoja Loreta Kelnerienė  papasakojo vaikams Budavonės tragediją.

Kiek toliau, girios pakraštyje, mokinius pasitiko dvyliktokai Titas ir Arijanda, įsikūniję į miško Karaliaus ir Karalienės personažus. Trumpai pristatę šventės programą, karaliai pakvietė prie starto linijos visų klasių mokinius. Per valandą suspėjo atrasti miško karalystes net ir patys mažiausieji.

Už dalyvavimą šventėje ir gerus rezultatus Karalius ir Karalienė visų klasių komandas apdovanojo padėkos raštais ir saldžiais prizais. Kiek emocijų patirta, kiek įspūdžių…

Svarbiausia, kad netradiciniame renginyje mokiniai patobulino visas 7 kompetencijas.

Nuotr. Orestos Smilgytės