Vilkaviškio rajono savivaldybės pranešimas

Svarbus pranešimas, kuriuo norime paneigti viešojoje erdvėje skleidžiamą klaidinamą informaciją dėl Lietuvoje planuojamų uždaryti mokyklų❗️

Vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo 28 straipsnio 8 dalimi, 41 straipsnio 7 ir 9 dalimis, 42 straipsnio 1 dalies 2 ir 3 punktais bei 43 straipsnio 15 dalimi, taip pat, Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklėmis norime informuoti, kad yra paskleista neteisinga informacija dėl Vilkaviškio jaunimo ir suaugusiųjų mokyklos bei Vilkaviškio Gražiškių gimnazijos uždarymo.

Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklių 1 priedo 7.2. punkte yra nurodyta, kokius bendruosius reikalavimus turi atitikti Gimnazijos: „Gimnazijos tipo mokykloje, vykdančioje akredituotą vidurinio ugdymo programą ir pagrindinio ugdymo programos antrąją dalį, akredituotą vidurinio ugdymo programą ir pagrindinio ugdymo programą ar akredituotą vidurinio ugdymo programą, pagrindinio ugdymo programą ir pradinio ugdymo programą, sudarytos ne mažiau kaip dvi III gimnazijos klasės, išskyrus atvejus, nustatytus šio priedo 7.2.1–7.2.10 papunkčiuose, kai gali būti sudaryta viena III gimnazijos klasė gimnazijose, vykdančiose akredituotą vidurinio ugdymo programą”.

Vilkaviškio Gražiškių gimnazija turi Bartninkų skyrių. Gražiškiuose nebus dviejų gimnazijos klasių, bet 2024 m. rugsėjo 1 d. bus komplektuojama viena gimnazijos klasė Bartninkų skyriuje, kuriam taikoma išimtis „7.2.5. gimnazijos struktūriniame padalinyje (skyriuje, filiale), esančiame kaimo gyvenamojoje vietovėje ir kitoje gyvenamojoje vietovėje nei gimnazija”.

Taip pat Gražiškiai atitinka ir kitą išimtį – „7.2.4. gimnazijoje, priskirtoje miesto pakraščio mokyklai, ir pasienio ruože esančioje gimnazijoje”.

Vilkaviškio jaunimo ir suaugusiųjų mokykla atitinka kitą išimtį „7.2.6. bendrojoje gimnazijos tipo mokykloje, vykdančioje akredituotą suaugusiųjų vidurinio ugdymo programą”.

Norime nuraminti, nes Tinklo plane nenumatytas šių mokyklų uždarymas, kaip teigia Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos atstovai.

Įrašo originalą galite rasti Vilkaviškio rajono savivaldybės facebook paskyroje.