Kovo 11-osios minėjimas

Kovo 8 d. gimnazijoje vyko Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos šventė, kurią paminėjome kartu su į svečius atvykusiais gimnazijos Bartninkų skyriaus mokiniais ir mokytojais. Prisimindami praėjusių metų draugišką Bartninkų skyriaus kvietimą ir įsimintiną Kovo 11-osios minėjimą Jono Basanavičiaus gimtinėje, nusprendėme ir šiemet suburti visą gimnazijos bendruomenę į vieną būrį ir šią svarbią šventę paminėti  turiningai, draugiškai, kūrybingai ir linksmai.

Mokiniams buvo paruoštos aštuonios  veiklos / pamokos: lietuvių k., istorijos, informacinių technologijų pamokos, dainavimas, šokis, dvi veiklos su Vištyčio pasienio užkardos atstovais ir arbatėlės gėrimo pertrauka. Kiekvienai veiklai, kurioje kartu dalyvavo tų pačių klasių mokiniai iš Gražiškių ir Bartninkų, buvo skirta 20 minučių. Per lietuvių k. pamoką mokiniai sprendė kryžiažodžius apie Lietuvos  vietovardžius ir barbarizmus, istorijos pamokos metu dalyvavo  Kahoot viktorinoje apie Lietuvą, muzikos pamokoje skambėjo daina „Lai skamba dainos Lietuvoj“, šokio pamokos metu mokėsi šokti „Gransverą“, informacinių technologijų pamokoje mokiniai kūrė viktorinas apie Lietuvą ir sveikinimus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Pasienio užkardos atstovai patikrino žinias apie Lietuvos valstybę, papasakojo apie savo darbą ir supažindino su darbe naudojama įranga, apsaugos priemonėmis. Arbatos pertraukėlių metu visi vaišinosi UAB „Mantinga“ dovanotais gardumynais, diskutavo ir dalijosi mintimis apie laisvę.

Pradinių klasių mokiniai taip pat nenuobodžiavo. Vieni klasėse, kiti koridoriuose piešė piešinius ir plakatus „Lietuva mūsų akimis“. Vėliau gimnazijos fojė visi kartu dainavo dainas apie Lietuvą, taip pat mokėsi šokti „Gransverą“ ir vaišinosi arbatėle bei skanumynais.

Po veiklų mokytojai ir mokiniai rinkosi į šventinės dienos užbaigimo dalį lauke. Čia visus pasveikino  gimnazijos direktorė ir pakvietė kartu sugiedoti Tautišką giesmę, padainuoti išmoktą dainą ir sušokti išmoktą šokį.

Netrūko geros nuotaikos ir džiaugsmo,  kad jau 34 metus turime galimybę gyventi, augti, mokytis, dirbti, kurti, tobulėti laisvoje savoje šalyje. Branginkime, vertinkime laisvę, gerbkime už ją kovojusius ir kovojančius, dėkokime už laisvę būti savimi.

Daugiau fotografijų gimnazijos facebook puslapyje čia>>

Daugiau Bibliotekininkė Dovilė Marcinkevičiūtė